De Virtual Reality Bril: Dé toekomst qua technologie

De Virtual Reality bril is de laatste jaren een enorme slag in populariteit aan het maken. Waar deze vorm van technologie ondertussen al een tijdje bestaat, zien we vooral de afgelopen tijd dat het grote publiek de Virtual Reality bril begint te omarmen. 

Dit is grotendeels te verklaren door de vooruitgangen die er worden geboekt. Gezien de toenemende interesse, neemt de vraag alsmaar toe. Aanbieders zien deze ontwikkeling ook en gaan steeds meer tijd, geld en moeite steken in het verbeteren van de beschikbare Virtual Reality brillen. Zo zijn Facebook met Oculus en Sony met de Playstation VR bijvoorbeeld twee grote aanbieders die zich richten op het grote publiek. Tel daar HTC met de verschillende versies van Vive bij op en de keuzemogelijkheden nemen steeds verder toe. 

Wat maakt de Virtual Reality bril zo speciaal?

Een Virtual Reality bril is anders dan andere vormen van technologie. Zo ben je met computers of game consoles bijvoorbeeld gewend dat de techniek simpelweg om de zoveel jaar een sprongetje maakt. Het ziet er allemaal realistischer uit, laadtijden nemen af en er zijn kortom meer mogelijkheden op technisch gebied. 

Wat een Virtual Reality bril zo speciaal maakt, is dat het net lijkt alsof je ergens anders bent. Je zet de bril op, opent je ogen en ineens bevind je je op een hele andere locatie. Dit betekent direct dat de mogelijkheden enorm zijn. Virtual Reality als concept is dan ook een enorme doorbraak. En niet alleen op het gebied van gaming. De toepassingsmogelijkheden zijn zeer divers. 

Voordelen Virtual Reality bril

Om echt een duidelijk beeld te scheppen van de mogelijkheden die een Virtual Reality bril te bieden heeft, nemen we bij deze graag de voordelen met je door. Het zijn namelijk deze voordelen die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat steeds meer mensen een Virtual Reality bril in huis halen. Vaak is het slechts een kwestie van één keer proberen. Op het moment dat je één keer meemaakt wat Virtual Reality te bieden heeft, ben je meteen verkocht. 

Qua voordelen moet je bijvoorbeeld denken aan: 

  • Baanbrekende ervaringen: Virtual Reality is simpelweg baanbrekend. De ervaring die je hebt wanneer je zo’n bril op zet, heb je nog nooit eerder meegemaakt. Denk aan een omgeving waarin je je diep in de oceaan bevindt. Of een spel waarbij je je in een baan om de aarde gaat. Zo’n beetje iedere gebruiker is na een eerste sessie stomverbaasd over het gevoel dat het oplevert.  
  • Zeer gedetailleerd: Zo is een Virtual Reality bril bijvoorbeeld in staat om je heel gedetailleerd iets te laten zien of meemaken. Je kunt je hoofd 360 graden draaien en echt overal iets zien. Van subtiele gezichtsuitdrukkingen tot het volgen van de bewegingen van een grassprietje bij sterke wind.  
  • Uitgebreide communicatiemogelijkheden: Verder is de toepassing van een Virtual Reality bril bijvoorbeeld ook heel relevant voor communicatiemogelijkheden. Je bent in staat om met iedereen over de hele wereld contact te hebben. Denk aan het volgen van een training, het houden van een bespreking of het organiseren van een praatgroep.  
  • Toenemende snelheid qua vooruitgang: Vooral de afgelopen jaren wordt het duidelijk dat de vooruitgang op alle aspecten steeds sneller verloopt. De grote aanbieders van Virtual Reality brillen boeken meer en meer vooruitgang. Zo zijn de visuele aspecten steeds realistischer, wordt het dragen van de brillen comfortabeler en zijn de toepassingen meer en meer uitgebreid.  
  • Bewegingsvrijheid: Tegenwoordig is het bijvoorbeeld dankzij de Oculus Quest ook mogelijk om volledig zonder bedrading een hoge kwaliteit Virtual Reality bril aan te schaffen. Hierdoor neemt je bewegingsvrijheid aanzienlijk toe. Je hebt de beschikking over hoge kwaliteit VR, waar je je ook bevindt. Een flinke recente stap in de goede richting. 

Een Virtual Reality bril kopen

Dit is het ideale moment om in te stappen. De Virtual Reality bril is beter dan ooit. En niet alleen is de kwaliteit de afgelopen jaren sterk toegenomen, ook qua betaalbaarheid zijn er flinke stappen gezet. Hierdoor hoef je tegenwoordig geen enorme investering meer te doen om voor een zeer respectabel model te kiezen. 

Iets wat een aantal decennia geleden nog voor onmogelijk werd gehouden, blijkt anno nu dan toch echt realiteit te zijn. Het is mogelijk om een bril op te zetten en je in een volledig andere omgeving te wanen. Het is dat je zelf beseft dat het allemaal niet echt is, want aan de visuele aspecten is het nauwelijks meer af te lezen. Wie weet waar dit in de nabije toekomst qua mogelijkheden allemaal toe leidt..