De vraag naar een VR bril neemt met de dag verder toe. Voor mensen die al eerder een VR ervaring hebben gehad is dit eigenlijk geen verrassing. Wanneer je voor de eerste keer de virtuele wereld met eigen ogen aanschouwt, ben je verkocht. Dat is althans wat voor de meeste mensen geldt.

Deze betoverende werking van een VR bril heeft vooral te maken met de volgende elementen:

  • Extreem realistisch: Het visuele aspect van een VR bril bestempelt men over het algemeen als extreem realistisch. Het lijkt net of je er echt bent. Zo plaats je jezelf met één druk op de knop bijvoorbeeld middenin de bergen in Oostenrijk of op het International Space Station in een baan om de aarde.
  • Oneindige mogelijkheden: in een virtuele wereld gelden niet dezelfde regels als in de fysieke. Zo kun je in de basis dus bijvoorbeeld vliegen, autorijden en rennen, zonder dat je hoeft te bewegen. Bijna alles is mogelijk wanneer je een VR bril op je hoofd zet.
  • Vele toepassingen: Gamen is natuurlijk ongekend populair en de nummer 1 toepassing van een VR bril. Echter wordt VR ook steeds vaker gebruikt in bijvoorbeeld het onderwijs, bij het trainen van beroepsprofessionals en bij het maken van kunstwerken. Deze groepen hebben enorme baat bij de functionaliteiten van een VR bril.
  • Sociale aspect: Even praten of een spelletje doen met iemand die aan de andere kant van de wereld woont; met een VR bril is het mogelijk. Zo voelt het net alsof je toch samen bent. Op sociaal vlak zijn de mogelijkheden enorm.

In de zoektocht naar een VR bril zijn er momenteel vele mogelijkheden. Zo zijn vooral de VR brillen van Playstation, Oculus en HTC erg populair. Gezien de toenemende interesse in VR in het algemeen, zijn de huidige brillen beter dan ooit.